28 July 2012

Lateral Al-BukhariImam al-Bukhari merupakan seorang intelektual Muslim yang termasyhur dalam ilmu hadis sejak dulu hingga kini bersama dengan Imam Ahmad, Imam Muslim, Abu Dawud, Tirmidzi, An-Nasai dan Ibnu Majah. Justeru, beliau diberi gelaran Amirul Mukminin fil Hadis (pemimpin kaum mukmin dalam hal ilmu hadis).

Lateral Al-Bukhari’adalah satu bentuk dokumentasi himpunan kisah-kisah menarik yang bersumberkan kitab hadis paling sahih: 50 kisah yang terdapat dalam buku ini mengekalkan kisah asal seperti mana yang disampaikan oleh Rasulullah SAW.

Setiap kisah mempunyai latar belakang waktu, watak, dan pengajaran yang berbeza, sehinggakan para pembaca mampu berhenti di setiap kisah dan berfikir akan pengajaran yang berjaya diperolehi.
Subcribe sekarang untuk mendapatkan Info Terkini tentang buku terbaru di pasaran
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Syafie Abdullah seorang wakil jualan buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari E-store kami di http://www.stormreaders.net/syafie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...