29 May 2012

30 Hari Bersama Abu Bakar As Siddiq
Buku ini mengisahkan tentang kehidupan Abu Bakar As- Siddiq,antara sahabat yang paling rapat dengan Rasulullah SAW.Terdapat 30 kisah Abu Bakar dimuatkan dalam buku ini.
   Setiap kisah Abu Bakar ditulis secara ringkas dan padat serta tidak terlalu panjang sesuai untuk bacaan kanak-kanak.Setiap akhir kisah diselitkan mutiara hikmah yang boleh diteladani dan membantu ibu bapa memetik pengajaran bagi anak-anak.
    Turut disertakan beberapa pertanyaan sebagai bahan perbincangan dengan anak-anak..Ibu bapa juga boleh membacakan kisah ini pada setiap malam sebelum anak-anak tidur.

Jika dilakukan rutin setiap malam, maka selama sebulan dapat menghabiskan buku ini.


Syafie Abdullah seorang wakil jualan buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari E-store kami di http://www.stormreaders.net/syafie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...