27 April 2012

Menyingkap Tirai SyukurBersyukur merupakan perbuatan yang dituntut oleh Allah SWT dan Rasulullah SAW. Malahan, seluruh makhluk menyenangi orang yang mempunyai sifat mulia ini.
Lantaran itu, timbul dalam jiwa untuk mengamalkan perbuatan ini dalam kehidupan kita. Namun begitu, bagi kita yang masih kurang mengenali secara dekat apa itu syukur. Mungkin tertanya-tanya beberapa soalan seperti di bawah ini:

· Apakah yang dimaksudkan dengan syukur?
· Kenapa kita perlu bersyukur?
· Apakah kesannya jika kita tidak bersyukur?
· Bagaimana membentuk diri supaya bersyukur?
· Adakah contoh kisah-kisah orang yang gemar bersyukur?
· Apakah tanda-tanda orang yang bersyukur?
Insya-Allah, segala persoalan-persoalan di atas bakal dijawab dalam buku Menyingkap tirai syukur. Semoga Allah SWT meletakkan kita dalam golongan orang yang bersyukur.Syafie Abdullah seorang wakil jualan buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari E-store kami di http://www.stormreaders.net/syafie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...