28 March 2012

Ya Allah Kenapa Aku Diuji?


Buku Ya Allah Kenapa Aku Diuji
Hidup ini tidak lengkap tanpa ujian. Ujian mengingatkan manusia yang terlupa, menyedarkan manusia yang lalai dan mengejutkan manusia yang terlena. Mana-mana manusia yang tidak kembali kepada Allah SWT tatkala ditimpa ujian, nescaya ia akan terumbang ambing tanpa arah tujuan dan dikhuatiri akan tersasar dari jalan yang diredai oleh Allah SWT.
Sesungguhnya bersama-sama kapal yang karam, sudah tersedia pelampung yang mencukupi untuk anak-anak kapal berpaut padanya bagi menyelamatkan diri. Begitulah diibaratkan hidup manusia di muka bumi ini. Ketika hampa, sedih dan hampir berputus asa ketika menghadapi ujian hidup, Allah SWT dan kitab al-Quran adalah sebaik-baik tempat berpaut. Barang siapa kembali kepada Allah SWT, maka dia tidak akan tersesat dan hilang arah. Allah jualah sebaik-baik tempat kembali.


Syafie Abdullah seorang wakil jualan buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari E-store kami di http://www.stormreaders.net/syafie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...