05 October 2011

Ya, Allah diakah Jodohku

Islam memahami bahawa manusia tidak mungkin boleh hidup bersendirian. Dia memerlukan teman, bahkan lebih daripada sekadar teman. Dia memerlukan suami, dia juga memerlukan isteri. Dialah manusia. Manusia yang ditakdirkan untuk memiliki dan dimiliki. Bersandar dan disandari, saling menyayangi dan saling mencintai.
Setiap orang punya keinginan menyempurnakan agamanya dengan mendirikan rumah tangga, tetapi sukar menemui pasangan yang sesuai. Ada beberapa sebab misi mencari jodoh menemui kesukaran:

  • Tidak tahu kriteria yang diimpikan
  • Tahu kriteria idaman tetapi tidak tahu bagaimana mencarinya
  • Kriteria yang terlalu tinggi
  • Hanya menunggu, menunggu dan terus menunggu

Tip daripada Rasulullah SAW dalam memilih calon belahan jiwa, carilah yang cantik parasnya, baik keturunannya, banyak hartanya dan yang paling baik agamanya. Namun, pilihlah calon yang beragama kerana ia lebih baik daripada seluruh isi dunia. Mohonlah petunjuk-Nya lewat Istikharah. Jika belum bertemu, bersabarlah  dan yakinlah bahawa jodoh kita sudah ditentukan sejak azali.
Teruslah mencari, berjalanlah tanpa henti. Semoga bertemu permata yang terbaik untuk dirimu, keturunanmu dan agamamu.


KPBK1036 - Ya Allah , Diakah Jodohku
Penulis : Burhan Sodiq

Harga    : RM17.00
Syafie Abdullah seorang agen penjual buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari E_store kami di http://www.stormreaders.net/nSelType=N/nANP=/nSearch=/syafie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...