29 September 2011

Misteri Firaun Musuh Para Nabi


Tajuk             : Misteri Firaun Musuh Para Nabi
Penulis           : Afareez Abd Razak Al-Hafiz
Kod Katalog : PTSB1058
Harga            :  RM60.00

 
Sejarah merekodkan Tamadun Mesir Purba sebagai antara tamadun terhebat sepanjang zaman,namun tidak ramai yang tahu secara terperinci mengenai perkembangan tamadun ini.Apa yang kita tahu hanyalah  mengenai Firaun dan Piramid.
   Sebenarnya banyak misteri tersembunyi disebalik lipatan sejarah Tamadun Mesir Purba

Antaranya :
  • Siapakah Firaun dan bagaimana perkembangan Tamadun mereka
  • Firaun manakah yang terlibat dengan Nabi Musa?
  • Firaun manakah yang membina Piramid?
  • Firaun manakah yang terlibat dengan Nabi Yusuf?
  • Mungkinkah ada Firaun yang mengamalkan kepercayaan pada Tuhan  yang satu?
  • Adakah semua Firaun dalam tempoh 3 ribu tahun itu sejahat seperti yang disangka?
  • Adakah Firaun yang mengarahkan pembunuhan bayi-bayi lelaki adalah orang yang sama mati lemas ketika mengejar Nabi Musa?  
Semua misteri ini akan dibongkar dalam buku ini,berbekalkan kajian mendalam melibatkan pandangan dan kajian Tokoh-Tokoh Agama,pakar sejarah dan para Intelektual.Buku ini juga memuatkan perbincangan lengkap disertai dengan gambar rujukan mengenai Firaun dan perkembangan Tamadun Mesir Purba.Ia menjawab persoalan-persoalan kritikal mengenai Firaun.Jadi jangan lepaskan peluang bagi memahami sejarah dengan perspektif yang lebih baik.

Buku ini menarik perhatian saya kerana cara penyampaian yang mudah difahami dan penulis turut memaparkan gambar-gambar yang berkaitan seperti gambar Piramid serta artifak yang lain.
Dibawah ini saya ada sertakan sedikit gambar yang terdapat dalam buku ini :

 Untuk membuat pembelian sila Klik DisiniSyafie Abdullah seorang agen penjual buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari E_store kami di http://www.stormreaders.net/nSelType=N/nANP=/nSearch=/syafie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...