14 July 2011

Pakej Menarik My Stormkid portal

MyStormKids.com™ merupakan sebuah laman web portal yang diharapkan dapat menjadi satu medium pembelajaran luar kelas berasaskan konsep permainan dalam pembelajaran bercirikan islamik. Antara kandungan menarik yang boleh didapati adalah tatacara hidup sebagai seorang Muslim dalam segmen MyLife serta fakta-fakta menarik dan mengkagumkan dalam segmen Brainfood.

MyStormKids.com™ mempunyai 6 menu utama iaitu:
  1. MyLife
  2. Brainfood
  3. Chillout                         
  4. Gamespot
  5. Buddies
  6. Speakout
***Pakej Menarik ***

Sebelum ini pihak Stormreaders telah menawarkan langganan Pakej stormkid portal RM 300 setahun,tetapi memandangkan jumlahnya agak besar jadi pihak stormreaders telah membuat sedikit pembaharuan dengan membenarkan anda membuat pilihan untuk melanggan samada secara bulanan atau secara tahunan.Pakej menarik ini mempunyai 3 pilihan :


  1. One month Access bernilai RM30 dan anda dibenarkan untuk log in website ini selama sebulan.Apabila tamat tempoh ,anda dikehendaki memperbaharui langganan anda semula untuk log in website ini kembali.
  2. 6 Month Access pula bernilai RM160 tempoh penggunaannya selama 6 bulan.
  3. 1 Year Access bernilai RM300 tempoh penggunaan selama 1 tahun.

Dengan adanya pakej ini anda berpeluang membuat penilaian sebelum melanggan produk ini pada masa akan datang.Sekiranya anda tidak berpuas hati anda tidak perlu melanggannya pada bulannya yang seterusnya.
Bayangkan anda melanggan produk ini setahun dengan membayar RM300 dan anda mendapati ianya tidak menepati citarasa,pasti anda berasa kecewa,jadi sebab itulah diwujudkan pakej secara bulanan iaitu RM30


Demo My Stormkid Portal


Serta tambahan satu segmen istimewa iaitu Eduzone yang mengkhusus kepada pembelajaran secara formal berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia.


  Keistimewaan Mystormkid.com

MyStormKids.com™ adalah sebuah web portal pendidikan-hiburan (edutainment) yang dibina khusus untuk kanak-kanak Muslim. Sesuai untuk semua kanak-kanak pra-tadika  dan sekolah rendah.  MyStormKids.com™ diperkenalkan bagi mewujudkan sebuah laman web yang  mampu menyampaikan ilmu dengan cara yang menyeronokkan disamping membantu dalam membimbing mereka ke arah pembentukan jati diri seorang Muslim yang sejati.
MyStormKids.com™ juga boleh dianggap sebagai 'facebook untuk kanak-kanak' kerana mereka boleh  berkomunikasi diantara kumpulan mereka, memuat-turun gambar dan banyak lagi yang menarik. Kandungan dan bahan pembelajaran akan sentiasa dikemaskini dari masa ke semasa.
Serta tambahan satu segmen istimewa iaitu Eduzone yang mengkhusus kepada pembelajaran secara formal berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia.
MyStormkids.com boleh dilanggan melalui  STORMREADERS NETWORK dengan harga RM300.00 setahun.

Isi kandungan Mystormkids.com

Terbahagi kepada 7 bahagian :

1. My life
 Menekankan Islam sebagai cara hidup. Ada beberapa panduan khususnya untuk kanak-kanak belajar cara bersolat, cara bertilawah, cara beradab, cara berakidah dan bahasa Arab.
2 . Brainfood


Mengenai fakta-fakta sejarah Islam pada zaman terdahulu. Contohnya Ibnu Khaldun iaitu merupakan seorang tokoh yang memberi sumbangan dalam pemahaman Tamadun.3. Chillout

Dalam bahagian ini mempunyai panduan tambahan antaranya, aktiviti berdoa, uji pengetahuan(teka-teki), mewarna, bercerita, belajar tulisan khat dan ruangan muat turun (wallpaper).4. Gamespot

Ruangan permainan untuk  kanak-kanak. Ruangan ‘gamespot’ dapat menguji minda kanak-kanak dengan  bermain. Selain itu, mereka dapat belajar mengira, mengeja, mengetahui   perkataan berlawan dan pelbagai lagi yang menarik.


 5.Buddies

Ini adalah ruangan seperti facebook untuk kanak-kanak iaitu mereka boleh mencari kawan-kawan yang menyertai portal ini. Selain itu, kanak-kanak boleh menghantar surat, e-kad dan pengumuman(berita) kepada rakan mereka.


6.Speakout

Adalah ‘chatting-room’ untuk kanak-kanak. Selain itu, mereka boleh berkongsi maklumat ataupun idea bersama kawan-kawan.
7. Eduzone

Merupakan segmen BONUS yang mengkhususkan kepada pembelajaran secara formal
(termasuk latihan UPSR)  berpandukan kurikulum 
Kementerian Pelajaran Malaysia.

Tidak dinafikan penggunaan internet di Malaysia semakin meluas di kalangan kanak-kanak seawal 4 tahun.Ini merupakan satu perkembangan yang positif tapi ianya akan menjadi negatif apabila penggunaan internet oleh kanak-kanak tidak diawasi dan dikawal oleh ibubapa.Sebab di internet kaya dengan info dari dalam dan luar negara,ada yang baik dan ada juga yang tidak baik.Ianya terpulang pada cara mana kita menggunakannya.
Jadi adalah penting untuk mewujudkan satu laman web yang mampu menyampaikan ilmu dengan cara yang menyeronokkan di samping membantu dalam membimbing mereka kearah jati diri seorang muslim sejati.

Sekiranya anda berminat untuk membuat tempahan sila klik disini


Syafie Abdullah seorang agen penjual buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari E_store kami di http://www.stormreaders.net/nSelType=N/nANP=/nSearch=/syafie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...