22 April 2011

Buku Bimbingan Keluarga m/s 2

 

Anakku Hebat Anakku Soleh

Harga setiap unit (piece): RM39.90Penulis        :  Zahazan Mohamed - Anakku Hebat Anakku Soleh
Kulit Lembut
Kod Katalog :  TBBK 1050
Kos ISBN     :  978-983-3494-78-1
HARGA        :  RM34.90, CP : 11
Kulit Keras
Kod Katalog :  TBBK 1030
Kos ISBN     :  978-983-3494-59-5
HARGA        :  RM39.90, CP : 13

Semua ibu bapa mengimpikan anak-anak yang hebat, selalu sukses dalam setiap aktiviti yang diceburi, pada masa yang sama cerdik dan soleh. Tetapi pakej ciri-ciri anak cemerlang ini tidak semudah itu untuk dimiliki. Anak sentiasa terdedah dengan pelbagai pengaruh, anasir dan cabaran. Ibu bapa jangan mudah terperangkap dengan kaedah dan teknik mendidik sembarangan. Buku ini menghurai kaedah dan panduan tersebut.Kandungan buku ini sangat menarik kerana ia mengandungi banyak ilustrasi bergambar,doa,kisah para sahabat dan hadis serta hadis riwayat para sahabat.
Untuk membuat pembelian Klik DisiniPetua Mendidik Anak Menjadi Insan Positif

Harga setiap unit (piece): RM19.90


Penulis        :  Dato` Dr. Hj Mohd. Fadzilah Kamsah
Kod Katalog :  TBBK 1043
Kos ISBN     :  978-983-3494-33-1
HARGA        :  RM19.90, CP : 6


Anak ialah cahaya mata penawar hati ibu dan ayah. Inilah ikatan kasih yang paling istimewa dalam hidup ini. Anak juga sebahagian daripada ujian Allah. Kesabaran dalam mendidik anak-anak, diuji dengan kerenahnya seawal hari pertama kelahiran hingga meningkat dewasa. Apatah lagi apabila mereka menjenguk usia remaja. Apakah ciri-ciri anak yang positif? Adakah cukup sekadar pendidikan duniawi semata-mata? Benarkah pemilihan pasangan mempengaruhi peribadi anak-anak?
Untuk membuat pembelian Klik Disini
Adab Malam Pengantin

Harga setiap unit (piece): RM12.00

Penulis :  Dr. Mohd Ismail Tambi
Kod Buku : TBBK1177
Kod ISBN :
Harga : RM12.00


Adab Malam Pengantin ibarat tuisyen segera untuk mendapatkan ilmu berkenaan kemahiran menghadapi malam pengantin dalam bentuk sangat beradab,suci dan mengikut syariat Islam.Anda tidak perlu menyorok untuk belajar ilmu seindah malam pengantin ini.Turut disertakan ilustrasi yang jelas dan telus tetapi tidak memalukan.Sesiapapun boleh membacanya malah boleh dijadikan hadiah yang sangat bermakna untuk pengantin baru.Anda boleh khatamkan ilmu malam pengantin dalam 20 minit sahaja.

Untuk membuat pembelian Klik Disini
Soal Jawab Remeh-temeh Tentang Seks Tapi Anda Malu Bertanya

Harga setiap unit (piece): RM19.90
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini


Penulis        :  Zahazan Mohamed & Rohidzir Rais
Kod Katalog :  TBBK 1052
Kos ISBN     :  978-983-3494-80-4
HARGA        :  RM19.90, CP : 6


Membicarakan pelbagai  isu sensitif berkenaan seks yang mampu merungkai banyak persoalan yang masih menyelubungi masyarakat di negara kita. Kepada ibu bapa dan guru yang malu menjawab per-tanyaan anak, dan para pelajar. Kepada pengantin baru yang masih tercari-cari jawapan kepada pelbagai permasalahan seks, dan juga kepada  pasangan yang sudah lama men-dirikan rumah tangga tetapi masih memendam rasa, buku inilah penyelesaian-nya.

Untuk membuat pembelian Klik Disini
Resipi 30 Minit

Harga setiap unit (piece): RM25.90
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis         : Chef Kamarul
Kod Katalog  : TBBK 1054
Kod ISBN     :  978-983-349-481-1
                        HARGA        :  RM25.90, CP : 8

Rumusan

 1. Resipi yang dikemukakanringkas tetapi sedap, bermutu, pelbagai dan menarik.
 2. Manusia akhir-akhir ini memerlukan masakan yang cepat kerana masa seolah-olah menjadi bertambah pendek dalam dunia perlumbaan hari ini. Jadi kita mengetengahkan RAHSIA MASAK EKSPRES.
 3. Kita mengetengahkan tip mengurus dapur termasuk kaedah menyediakanmasakan dengan teratur, cepat, kemas dan bersih.
Untuk membuat pembelian Klik DisiniDoa Menjadi Pengantin Baru Setiap Hari

Harga setiap unit (piece): RM12.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini


Penulis        :  Ustaz Zahazan Mohamed & Mohd. Azrul Azlen Abd. Hamid
Kod Katalog :  TBBK 1089
Kos ISBN     :  978-967-5102-18-9
HARGA        :  RM 12.00, CP : 4


Buku DOA MENJADI PENGANTIN BARU SETIAP HARI ini mengimbau kembali keindahan suasana perhubungan suami isteri ketika usia muda agar setiap ketika hubungan anda dengan suami / isteri bagaikan pengantin yang baru diijabkabulkan.

Antara doa-doa yang dimaksudkan ialah mohon keteguhan iman, menanam kasih sayang suami isteri, mohon keselamatan, mohon agar mendapat zuriat yang soleh, diberi kesabaran dan kekuatan, dilindungkan tempat kediaman, mengelak daripada jiran yang jahat, menenangkan diri dalam keadaan panas baran, marah dan musibah, berlindung daripada gangguan syaitan, berdoa untuk kesejahteraan anak-anak, mengelak kecurangan suami atau isteri, mohon murah rezeki dan mengelakkan bebanan hutang, mengelakkan kehinaan serta bala bencana dan bagaimana menangani stres. Bagi setiap doa diterangkan kaifiat, rahsia, cara amalan dan adab-adab yang berkaitan.

Untuk membuat pembelian Klik Disini
Kaedah Mendidik Anak dan Isteri

Harga setiap unit (piece): RM17.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini


Penulis        :  Abdul Rahman Mohamed
Kod Katalog :  TBBK 1091
Kos ISBN     :  978-967-5102-26-4
HARGA        :  RM 17.00, CP : 5

 
Buku Kaedah Mendidik Isteri dan Anak: Antara Galakan dan Larangan Memukul dalam Islam ini menyingkap masalah kegagalan pendidikan dan pentarbiahan yang melanda umat Islam kini. Kegagalan ini melahirkan generasi yang semakin liar. Adakah pendidikan melalui kaedah berlembut dan “memberi muka” menjadi punca segala kegagalan ini? Atau sudah hilangkah amalan pendidikan yang tegas dalam masyarakat kini? Bacalah buku ini untuk mendapatkan kepastian dan jawapannya...


Untuk membuat pembelian Klik Disini


Tarbiah Anak-Anak Dengan Zikir Dan Doa

Harga setiap unit (piece): RM12.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini


Penulis        :  Ustaz Zahazan Mohamed & Ustaz Rohidzir Rais
Kod Katalog :  TBBK 1092
Kos ISBN     :  978-967-5102-23-3
HARGA        :  RM 12.00, CP : 4

Buku Tarbiah Anak-Anak Dengan Zikir & Doa ini menghimpunkan doa-doa untuk ibu bapa membimbing anak-anak dan diajarkan kepada anak serta untuk dijadikan amalan dalam mendidik anak. Buku ini dibahagi kepada 4 aspek termasuk keterangan dan petua beramal:

 • KETELUSAN AKHLAK & KEMURNIAN PEKERTI seperti mendapat ramai anak soleh dan cemerlang, menghilangkan perasaan marah, menenteramkan jiwa, menghadapi saat-saat getir, mohon kesabaran, meningkat keyakinan diri dan mohon dipenuhi keperluan.
 • KECEMERLANGAN AKADEMIK seperti mudah menghafal pelajaran, mudah menjawab soalan peperiksaan, dikasihi guru, mohon kelulusan cemerlang dan mudah menghafal al-Quran. 
 • KECERGASAN JASMANI DAN KEAFIATAN FIZIKAL seperti mohon perlindungan daripada gangguan, sihir, luka, demam, bengkak, jauhi daripada zina, stres dan jauhi daripada insomnia. 
 • ZIKIR DAN SELAWAT seperti selawat Ibrahimiyyah, mohon kebahagiaan, mohon keselamatan, kelapangan, menghindari bahaya, sembuh penyakit dan mengelak mimpi ngeri.
Untuk membuat pembelian Klik DisiniDunia Masakan Chef Sabri

Harga setiap unit (piece): RM40.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini


Penulis        :  Chef Ahmad Sabri Abu Hassan
Kod Katalog :  TBBK 1095
Kos ISBN     :  978-967-5102-25-7
HARGA        :  RM 40.00, CP : 13

Chef Sabri menggunakan pengalaman beliau sebagai Master Chef untuk menghasilkan himpunan resipi pilihan yang pasti menjadi. Lengkap dengan tip, amalan dan cadangan yang harus kita amalkan ketika di dapur. Bukan itu sahaja, malah anda akan dikejutkan dengan pengalaman dalam dunia chef. Sila lihat di dalam untuk lebih banyak kejutan... Jom kita memasak sendiri untuk mendapatkan yang HALAL dan BERSIH 100%. Makanan bersih membentuk jiwa dan minda yang HEBAT lagi BERKAT.

Untuk membuat pembelian Klik DisiniMak..Abah..Redhailah Anakmu

Harga setiap unit (piece): RM12.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini


Penulis : Ustz Siti Nor Bahyah bte Mahamood
Kod Katalog : TBBK1120
Kod ISBN : 978-967-5102-53-0
HARGA : RM 12.00, CP : 4

Buku ini teman buat anak-anak yang mengharapkan keredaan ibu bapa. Siapa pun kita, kita selalu lupa bahawa kita masih seorang anak. Selanjut mana usia, dia adalah anak ayah dan ibunya yang wajib disantuni dan disayangi.Dapur Xpress

Harga setiap unit (piece): RM35.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini


Penulis:  Kamarul Hasni Che Ros
Kod Katalog: TBBK1124
Kos ISBN: 978-967-5102-54-7
HARGA:  RM35.00, CP : 11

• 50 RESIPI popular setempat yang mampu anda sediakan di rumah dalam masa yang singkat.
• Menggunakan bahan yang mudah didapati di pasaraya-pasaraya anda dengan kaedah penyediaan yang mudah dan teknik yang cepat.
• Gambar berwarna untuk setiap masakan menjadi inspirasi kepada anda sekeluarga dalam pemilihan menu anda.
• Petua dan info dalam penyediaan makanan yang lebih berkesan.
• Memberi panduan yang mudah tentang kaedah membeli bahan mentah, keperluan asas di dapur, teknik penyediaan bahan mentah dan teknik penyediaan semasa memasak.
• Inilah pembantu dapur yang anda perlukan untuk masakan yang on-time untuk dinikmati anda sekeluarga.

 

Isteri dan Puteri Rasulullah

Harga setiap unit (piece): RM23.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini
Penulis : Muhammad Mahdi al-Istambuli & Musthafa Abu Nashr al-Syilby
Kod Buku : TBBK1150
Kod ISBN : 978-967-5102-80-6
Harga : RM23.00 , CP : 7


Buku ini bermula dengan membawa pros­pektif dan senario kaum wanita sebelum Islam daripada pelbagai bangsa dan agama di dunia. Kemudian dibentangkan profil dan ciri-ciri wanita Mus­limah. Seterusnya dipersembahkan riwayat hidup dan keistimewaan para isteri Rasulullah SAW serta perbandingannya dengan peranan Muslimah kontempo­rari. Berikutnya digarap peranan Rasulullah sebagai suami misali yang ber­tanggungjawab. Kemudian dibawakan pula biodata serta peranan yang dimainkan oleh puteri-puteri Rasulullah SAW yang menjadi figur untuk melahirkan contoh wanita pendidik dan pejuang yang menanamkan keberanian dan kejujuran kepada generasi akan datang. Buku ini disudahi dengan menyenaraikan peranan Baginda sebagai bapa dan ketua keluarga yang mampu untuk memimpin ahli keluarga serta masyarakat ke arah melahirkan generasi pelapis yang sanggup untuk memikul tugas mengembalikan agama Islam dianuti oleh pengikut-pengikut yang bertakwa supaya Islam itu sekali lagi menuju ke zaman keagungannya.

Untuk membuat pembelian Klik Disini

 

Rahsia Haji - Falsafah dan Hikmahnya

Harga setiap unit (piece): RM30.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini
Penulis : Muhd Najib Abdul Kadir
Kod Buku : TBBK1161
Kod ISBN : 978-967-5102-93-6
Harga : RM30.00, CP : 10

Buku RAHSIA HAJI: FALSAFAH DAN HIKMAHNYA MENURUT AL-QURAN DAN SUNAH ini memperincikan pemahaman yang lengkap tentang ibadah haji. Haji dilihat sebagai ibadah dan bukan sebagai adat semata-mata.
 • Ibadah haji digarap dari permulaan kewujudan Kaabah hingga kepada fungsi dan hikmah keberadaannya pada hari ini. Dalam lain perkataan bagaimana ibadah haji ini boleh meningkatkan kualiti hidup umat Islam dalam pelbagai aspek.
 • Di dalam buku ini, diterapkan nilai-nilai 'kenikmatan' ibadah haji. Ini dimulakan dengan perkara asas dan diakhiri dengan hikmah ibadah.
 • Persiapan yang bukan setakat kain baju ini memerlukan roh atau jiwa, bukan kepada fizikal semata-mata. Ia dirangkumkan daripada persiapan akidah dan ketakwaan, persiapan kewangan, persiapan mental dan fizikal, persiapan ilmu pengetahuan dan persiapan tazkiyah nafs.
Untuk membuat pembelian Klik DisiniPanduan Lengkap Kehamilan - Diari Hamil

Harga setiap unit (piece): RM26.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini
Penulis : Khairun Nisa Zakaria, Muhd. Mawardi Zakaria & Khulwana Hanapi
Kod Buku : TBBK1169
Kod ISBN : 978-967-388-010-2
Harga : RM26.00, CP : 8

DIARI HAMIL ini disusun untuk kegunaan dan rujukan ibu dan bakal ibu sepanjang tempoh mengandung orang baru yang bakal lahir. Semua orang mengimpikan cahaya mata yang sempurna dan soleh atau solehah. Sebagaimana Allah merancang, anda juga perlu merancang sebuah kelahiran yang cemerlang. Gunakanlah buku ini.
Bagaimana menggunakan buku ini
 • Buku ini merupakan panduan lengkap kepada bakal ibu. Mendedahkan perkembangan semasa bayi serta ibu sepanjang kehamilan.
 • Panduan berguna bagi melancarkan aktiviti ibu semasa hamil dan menyediakan diri selepas proses bersalin.
 • Turut memuatkan tip-tip yang berguna kepada suami dan bakal bapa untuk kesejahteraan isteri dan bayi.
 • Hadiah kepada isteri tersayang.
 • Khazanah kenangan paling berharga buat seisi keluarga yang boleh disimpan sebagai koleksi peribadi.

Main Masak-Masak bersama Chef Kamarul

Harga setiap unit (piece): RM30.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini
Penulis : Chef Kamarul
Kod Buku : TBBK1171
Kod ISBN : 978-967-5102-97-4
Harga : RM30.00, CP : 10


Ayam Boxing, Cheesy Twist, Guli-Guli Gembira, Queen Pudding, X-ray Vanilla Shake dan banyak lagi resipi yang boleh anda cuba. Jadikan pengalaman pertama anak-anak di dapur dalam suasana yang menyeronokkan seperti "main masak-masak"!. Chef Kamarul menunjukkan kaedah memasak bersama anak-anak dengan mengunakan cawan dan sudu, gambar yang menarik serta nota dan tip ringkas sebagai panduan.
Miliki sebuah buku ini sekarang! - Cubalah resipi-resipi di dalam. Sehari satu resipi...
Untuk membuat pembelian Klik Disini
Wanita, Isteri dan Rahsia Seksual

Harga setiap unit (piece): RM20.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini
Penulis : Profesor Emeritus Dr. Mohd Ismail Tambi
Kod Buku : TBBK1175
Kod ISBN : 978-967-388-009-6
Harga : RM20.00, CP : 6

Wanita mencapai akli baligh lebih awal berbanding lelaki dan biasanya mula mengenali seksualiti melalui rakan rapat. Mereka hanya akan mendapat pendedahan yang terkawal tentang ilmu seks jika melalui pendidikan agama yang teratur. Ketika itu mereka perlu menjaga tingkah laku dan berkelakuan tertib mengikut tatacara yang diaturkan kepada mereka, maka tidak mustahil mereka akan berkelakuan liar sukar dikawal.
MENGAPA ANDA HARUS MILIKI BUKU INI?
 • Penerangan secara lengkap berserta hujah saintifik memudahkan  pemahaman pembaca.
 • Penyampaian secara separa santai
 • Info syariah sebagai pelengkap maklumat menurut Islam
 • Ilustrasi menarik dan sinis mampu merehatkan minda
 • Reka bentuk yang menarik
 • Jadikan buku ini bahan bacaan anda, anak-anak dan bahan bantu mengajar di sekolah.
Untuk membuat pembelian Klik Disini


                                                   Page 1,2Syafie Abdullah seorang agen penjual buku,majalah serta pelbagai produk keluaran stormreaders yang bertauliah dan sah.Kesemua buku dan majalah ini adalah hasil tulisan penulis-penulis yang terkenal dan tidak asing lagi di Malaysia.Antaranya ialah Dato'Dr Fadzilah Kamsah,Dato'Abu Hassan Din Al-Hafiz,Dr.HM.Tuah Iskandar,Ustazah Siti Norbahyah Bte Mahmood serta banyak lagi.Sila layari http://www.stormreaders.net/nSelType=N/nANP=/nSearch=/syafie untuk keterangan lanjut.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...